Mää oon ruvennu nyt uuestaan intoileen omasta hirsitalosta.

Yks syy innostukseen on se, ko mun puolisko haki työpaikkaa kotiseu'ultaan. Siellä ois avoinna hänen alansa työpaikka, eläkevirka. Eikä ennää reissuhommia. Eihän se välttämättä pääse siihen työhön, mutta varmasti tullee muitaki tilaisuuksia. Sitäpaitsi tuolta uuelta tontilta on lähes sama matka hänen nykyiselle työpaikalleen ko meiän kotoa. Ja reissuhommat on joka tapauksessa kaukana. Eteläisessä Suomessa. 

Mää oon nyt ihaillu kahta eri vaihtoehtoa, uus hirsimökki, johon sais kolme makkaria, olkkarin ja kyökin. Sauna pitäs tehä eri rakennukseen. 

image-normal.jpg

Tai sitten vanha 200m2 hirsitalo joka pitäis kuskata muutaman saan kilsan päästä. Siinä ois kyllä mukavasti tillaa meiän suurperheelle. Ja paljon ikkunoita joelle päin. Helppo ratkasu se ei kyllä ois. Mutta mikäpä tässä elämässä on helppoa...

image-normal.jpg

Meillä ois kyllä kolmaski, edullinen vaihtoehto. Miehen vanhemmat purki pois vanhan hirsitalon tontiltaan, ja hirret on merkattuina säilytyksessä. Talo vaan oli pilattu leikkomalla seiniin reikiä, että semmosenaan siittä ei ois mihinkää. Hmmm.. Pitäs saaha ukkoki miettiin mun kans näitä ratkasuja.

Me siis ei aiota tehä mittään kallista modernia luksustaloa. Pikkuhiljaa halvalla vanhaa hyödyntäen. Keittiönki mää haluan vanhana ja käytettynä. Tuunaan sen rustiikkiseks ja haluan sen ilman yläkaappeja, ikkunoista pittää näkyä ihana jokimaisema. Myös saunasta pittää joen näkyä. Muuten ei oo niin väliä. Lautalattiat on pop. Ja hirsipintoja pittää olla näkösällä. Pesuhuone tullee olemaan valkonen, harmaata saa olla myös. Tai ruskeaa. Sauna vois olla tumma. Puusauna. Lopulliset ratkasut tullee ko löyän laatat joihin oikiasti ihastun. Aikaa on. 

Tässä on pari kyökkiä, joista mää tykkään. Ekassa näkkyy ihanasti maisemat. Semmosta määki tahon. Tokassa on ihanat kaapit. Nuo kaks juttua ko yhistää niin ollaan aika lähellä mun unelmakeittiötä.

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Mää oon katellu muitaki sisustuksellisia ratkasuja. Tääki ois aika kiva:

image-normal.jpg